Het Systeem waar je deel van uit maakt

Het Systeem waar je deel van uit maakt

Een patroon dat je hebt ontwikkelt zou bijvoorbeeld kunnen zijn; iets zelf doen omdat je de ander niet vertrouwt, de leidinggevende niet accepteren, moeite met hiërarchie, jezelf niet laten zien, jezelf overschreeuwen.  Dit zijn voorbeelden van ‘hardnekkig’ terugkerend gedrag, die mogelijk vanuit het systeem van herkomst komen. Deze patronen heb je ontwikkeld tijdens je kindertijd, omdat ze ooit helpend of nodig waren. Patronen die zo ‘eigen’ zijn dat je ze zonder bewust hiervan te zijn ze ook op andere plekken hanteert, al dan niet succesvol.

Wanneer het een patroon is waar je last van hebt,  verlies je er energie door! Dan is het goed om te kijken waar dit gedrag vandaan komt. Waar ligt de herkomst en hoe wil jij er in de toekomst jouw draai aangeven ? Wat heb je hierin nodig? 

Om de situatie vanuit een systemische standpunt te bekijken maken we gebruik van opstellingen. Hiermee kijken we samen naar wat er zoals speelt en welke plek jij inneemt, in je team, met je leidinggevende of in je gezin. Op deze manier krijg je inzicht en kun je betekenis geven aan wat er gebeurt. Deze manier van werken zorgt ervoor dat er onder de waterlijn een beweging ontstaat die zorgt voor een positieve blijvende verandering in jouw dagelijks leven. 

Wil je meer weten, neem gerust contact op.